Het zonnepaneel

Er zijn honderden fabrikanten van zonnepanelen, waarvan meer dan 90% in China wordt geproduceerd. De meesten zijn van goede kwaliteit. De fabrikanten waar wij mee werken kenmerken zich door een bovengemiddelde kwaliteit tegen de best mogelijke prijs. Bovendien zijn de bedrijven financieel zeer solide, zodat ze hun productgaranties van 10 jaar of meer ook waar kunnen maken. De praktijk leert dat zonnepanelen minimaal 30 jaar mee gaan.

Er zijn in principe 3 technieken: dunne film, monokristallijn en polykristallijn. Dunne film heeft een veel lager rendement dan mono- of poly-kristallijn, dus is een groter oppervlak nodig om hetzelfde vermogen te produceren. Daarom werken wij uitsluitend met mono- en poly-kristallijn zonnepanelen. De monokristallijn panelen zijn duurder, maar hebben een hogere opbrengst en de polykristallijn panelen hebben een iets lagere opbrengst en zijn goedkoper. Wij streven altijd naar het best financieel renderende product voor uw woning.

Indien het oog ook wat wil, kunnen we ook zonnepanelen plaatsen die volledig zwart zijn. Het is een geringe meerprijs en een iets langere terugverdientijd, maar verdient zichzelf altijd terug. Zie onze referenties voor enkele praktijkvoorbeelden.