De Micro-omvormer

De omvormer – die de gelijkspanning van de zonnepanelen omzet naar 230V wisselspanning – is het meest cruciale product in het systeem. Wij werken uitsluitend met micro-omvormers van Enphase, omdat deze velen voordelen biedt t.o.v. de traditionele string-omvormer.

  • 25 jaar productgarantie
  • Significante opbrengstverbetering
    (gemiddeld 16% meer dan een string-omvormer)
  • Bestaande installatie eenvoudig uit te breiden
  • Geen omvormer in huis
  • Levenslang gratis monitoring per zonnepaneel

Op traditionele string-omvormers wordt doorgaans 5 tot 10 jaar garantie gegeven, aangezien de verwachte levensduur tussen 10 en 15 jaar is. De Enphase micro-omvormer biedt u 25 jaar productgarantie, en dus geen extra kosten voor een nieuwe omvormer.

Het rendement van de gebruikte micro-omvormer is 96,5%, wat doorgaans al 5% meer is dan de gangbare string-omvormers voor kleinere installaties. Bovendien heeft schaduwvorming op een paneel geen invloed op de gehele installatie, zoals bij string-omvormers. Onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat de micro-omvormers van Enphase gemiddeld 16% meer rendement behalen dan een string-omvormer.

Bovendien heeft u geen omvormer in huis, want de micro-omvormer wordt onder het zonnepaneel gemonteerd. Het enige dat via uw dak naar binnenkomt is een 230VAC kabel die aangesloten wordt op het net.

En indien u gebruik wil maken van software (zie het product "monitoring") om uw energieproductie te volgen, dan is dat levenslang zonder extra kosten. Dus geen maandelijkse of jaarlijkse bijdragen om uw eigen energieproductie weer te geven.

Meer informatie vindt u in de hiernaast te downloaden brochure.